Een leven lang leren met de SLIM subsidie

Wil je als mkb-bedrijf succesvol blijven zul je je continu moeten ontwikkelen. Maar zijn jouw medewerkers klaar voor de veranderingen? Beschikken ze over de vaardigheden die ze in de toekomst nodig hebben?
Een leven lang leren en ontwikkelen wordt van steeds groter belang. Medewerkers moeten steeds langer doorwerken door de verhoogde pensioengerechtigde leeftijd en banen veranderen razendsnel door technologische ontwikkelingen. Voor zowel werkgevers als werknemers is het van belang om hierop te anticiperen en zich tijdig voor te bereiden op de toekomst. Ondernemingen die een leven lang leren stimuleren kunnen hiervoor vanaf 1 maart 2020 een SLIM subsidie aanvragen.

VOOR WIE GELDT DE SLIM SUBSIDIE?

De subsidieregeling staat open voor drie groepen aanvragers:

 • individuele mkb-ondernemingen
 • samenwerkingsverbanden in het mkb
 • grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie

WAARVOOR KAN DE SLIM SUBSIDIE WORDEN INGEZET?

De SLIM-subsidie is beschikbaar voor de volgende initiatieven:

 • Opleidings- of ontwikkelplan
  Het doorlichten van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de organisatie.
 • Loopbaanadvies
  Verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van medewerkers in de organisatie.
 • Leercultuurmethodiek
  Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in een organisatie die medewerkers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.
 • Praktijkleerplaatsen
  Het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Tot de subsidiabele kosten behoren externe kosten die daadwerkelijk binnen de periode van uitvoering van het initiatief zijn gemaakt. De scholing en of opleidingskosten vallen niet onder deze regeling, wel de kosten voor het in kaart brengen van de scholingsbehoefte en de individuele loopbaanadviezen.

In 5 stappen klaar voor de toekomst

 

Hier vind je alle informatie nog een keer handig bij elkaar in één overzicht.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen en hoe wij je kunnen helpen ervoor te zorgen dat jouw medewerkers blijven anticiperen op de toekomst? Of heb je hulp nodig bij het aanvragen van de SLIM-subsidie?
Neem dan contact op met Suzan van Delft, suzan@cofect.nl of Bregje Brandt, bregje@dpo2.nl dan plannen wij een oriënterend gesprek in.

triangle-down