Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap gaat over regie nemen over jouw eigen leven en werk. Door te onderzoeken wat je waarden en talenten zijn kun je de richting kiezen die bij jou past.

Je kunt veel, maar je kunt niet alles. Persoonlijk leiderschap gaat over de kunst om binnen de organisatie waar je werkt je eigenheid en je potentieel in te zetten en tegelijk je beperkingen onder ogen te zien. Want je werkt op je best en bent het meest in balans als je jouw rol op een persoonlijke manier invult en daarbij al je talenten benut. Maar hoe ontwikkel je dit?

Persoonlijk leiderschap gaat altijd over de interactie met anderen. Daarvoor zul je jezelf moeten leren kennen maar ook je collega’s en het team waarin je werkt. Door op een afstand naar die interactie te kijken leer je hoe je effectiever kunt samenwerken.

Persoonlijke effectiviteit gaat ook over skills als agile werken en scrumm.

EEN BEELD VAN JEZELF
Pas als je van jezelf weet hoe je reageert in bepaalde situaties en waarom kun je gebruik maken van jouw eigen talenten en mogelijkheden.

Zo maken wij gebruik van verschillende methodieken om jouw drijfveren en capaciteiten in kaart te brengen. Denk daarbij aan Disc, Management drives, The big five en 360 feedback.

ONZE AANPAK
Afhankelijk van de vraag wordt er gekeken wat er nodig is en welke methodiek het beste bij jou of je organisatie aansluit.

Op organisatie en team niveau
Persoonlijk leiderschap gaat altijd over de interactie met anderen. Niet alleen meer inzicht in jezelf maar ook in de drijfveren en communicatie voorkeuren van je team zorgt voor een sterkere positie en zorgt voor beweegkracht in je dagelijkse werkzaamheden en successen.

Op individueel niveau
We starten met een persoonlijk gesprek wordt gekeken wat jij nodig hebt en wat bij jou team past. Inzicht in jezelf maar ook welke methodieken van samenwerking passen bij jou en je organisatie.