Helaas krijgen veel mensen in hun leven te maken met ziekte of beperkingen. Dat heeft vaak een groot effect op je leven en in veel gevallen ook op je loopbaan. Het kan ervoor zorgen dat je niet optimaal kunt functioneren, je eigen werk niet goed meer kunt doen of je werk zelfs helemaal niet meer kunt doen. Cofect helpt met het uitvinden van wat nog wel mogelijk is en hoe je dat kunt omzetten naar iets positiefs, zoals een fijne nieuwe baan die bij jou past.

Re-integratie bij ziekte

Wat is Re-integratie Spoor 2?

Wanneer je als werknemer (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent geworden en je jouw huidige functie niet meer kunt uitvoeren, is dit natuurlijk heel vervelend. In dat geval zal jouw werkgever re-integratie inzetten om je spoedig weer aan het werk te helpen.
Als Spoor 1 (bij je huidige werkgever) geen uitkomst biedt, dan zal je werkgever verplicht re-integratie Spoor 2 moeten starten. Dit houdt in dat er een nieuwe passende baan moet worden gezocht bij een andere werkgever. Volgens de richtlijnen van UWV ben je verplicht om aan dit re-integratietraject mee te werken. Cofect kan jou tijdens dit traject begeleiden en helpen met het vinden van een nieuwe, passende baan bij een andere werkgever.

Wat kan een re-integratie voor jou betekenen?

Aanpak

Een Spoor 2 traject moet binnen 6 weken na de eerstejaarsevaluatie (in de 52e verzuimweek) worden gestart (of zodra er belastbaarheid is vastgesteld door de bedrijfsarts). In het Spoor 2 traject stellen we allereerst samen met jou een actieplan op. Hierin worden de stappen bepaald die nodig zijn bij het vinden van een nieuwe baan.

We gaan samen onderzoeken en bekijken wat voor soort beroepen er nog bij jou passen, rekening houdend met je beperkingen. Daarnaast helpen we je volledig in het proces van het vinden van een andere baan. Zo helpen we je met sollicitatietrainingen, netwerktrainingen en begeleiden we je zowel voor als na sollicitatiegesprekken. Al onze inspanning voor de werknemer worden conform ‘Wet verbetering Poortwachter’ in het dossier bijgehouden.

Binnen het Spoor 2 traject bieden wij o.a. het volgende:

 • Uitgebreid persoonlijk intakegesprek
 • Persoonlijkheidstesten
 • Interesse en competentietesten
 • Beroepskeuzetesten
 • Sollicitatie en communicatietraining
 • LinkedIn en Social Media training & advies
 • Actieve (arbeids)bemiddeling
 • Persoonlijke coachingsgesprekken
 • Arbeidsgewenning-trajecten en proefplaatsingen
 • Nazorg na plaatsing
 • Begeleiding ter voorbereiding en tijdens het WIA claimbeoordelingsproces

Wij werken samen met specialisten op diverse gebied, zoals Register Arbeidsdeskundigen, NMI register mediators en ervaren re-integratie coaches.

Met oog voor jouw situatie ga je samen met jouw adviseur een pad vinden naar een passende oplossing. Jouw werkgever houden wij periodiek op de hoogte van het traject. Je krijgt wat jij nodig hebt om een nieuwe passende baan te vinden. Natuurlijk is niet alles mogelijk, maar vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Wij kunnen jou en je werkgever hierbij van dienst zijn.

Heb je ons nodig? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie:
Joris van Hal
06 4600 3045
joris@cofect.nl