Duurzame inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid zorgt voor ontwikkeling op het gebied van vitaliteit, werkvermogen en employability . Vitale, productieve en bevlogen werknemers zorgen voor een gezonde organisatie.

Duurzame inzetbaarheid is meer dan gratis sporten en een mandje fruit in de bedrijfskantine. Duurzame inzetbaarheid gaat om het inzetbaar houden van medewerkers op de lange termijn en ze vitaal en betrokken houden gedurende hun hele loopbaan.

Bij het inrichten van beleid rondom duurzame inzetbaarheid, wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan.

Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud. Voor organisaties is het belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Goed inzetbare medewerkers kunnen beter inspelen op aanpassing van hun takenpakket, verandering in hun loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie.

OP ÉÉN LIJN IN DE STARTBLOKKEN

In veel organisaties is er al het een en ander georganiseerd om medewerkers gezond en fit aan het werk te houden. Lang niet altijd is er sprake van een beleid waarin naar het totaalplaatje van vitaliteit gekeken wordt.

Omdat elke organisatie anders is zal eerst een gezamenlijke visie over wat vitaliteit voor jouw organisatie betekend in kaart moeten brengen.

Dat betekent dat we eerst nagaan wat er al is op het gebied van duurzame inzetbaarheid en waar een behoefte is. Daarvoor maken we een scan of een ‘foto’ van de huidige situatie. Zo weten we zeker dat we allemaal op dezelfde startlijn staan.

ONZE AANPAK

We brengen, in een gedegen plan van aanpak, samen wat er al is en wat er in de toekomst nodig is om medwerkers gezond, vitaal en betrokken te houden.

Op organisatie niveau

Wat is voor jouw organisatie de definitie van vitaliteit en waar heb je nu en in de toekomst behoefte aan?

Op individueel niveau

Soms lijkt het alsof alles om je heen steeds sneller beweegt. Hoe blijf je fysiek en mentaal in balans. Door middel van de scan ‘Hoe duurzaam inzetbaar ben jij?’ laten we je zien waar jij staat en waar je behoefte aan hebt.