Als je denkt dat creativiteit alleen is voorbehouden aan kunstenaars, grafisch vormgevers of artiesten, think again. Of je nu in een creatieve omgeving werkt, in een zorginstelling of in een zakelijke omgeving er komt altijd wel iets voorbij dat om een andere, frisse blik vraagt. Creativiteit is geen aangeboren talent. Als kind is iedereen creatief en nieuwsgierig naar de wereld om zich heen. Ingesleten kennis en vaardigheden worden bijna nooit meer ter discussie gesteld. of onder de loep genomen Het werkt toch prima zo… Als iedereen dat dacht had er nog nooit iemand zo iets simpels als het wiel uitgevonden.
Creativiteit een belangrijke competentie
In het rapport The Future of Jobs van het World Economic Forum wordt creativiteit & originaliteit genoemd in de top 3 van de belangrijkste competenties in 2022 gevolgd door het analytisch & kritisch denken en probleemoplossend vermogen & innovatiekracht. Naarmate we voor het nemen van strategiebeslissingen afhankelijker worden van machines zijn er ook meer mensen nodig die kunnen bieden wat machines niet kunnen: creativiteit. Creativiteit ontstaat door, soms onverwachte, connecties te maken en dingen te verbinden en zo tot innovatieve oplossingen te komen. Creativiteit op de werkvloer bevordert de samenwerking en verhoogt de productiviteit. Het geeft medewerkers de ruimte om hun talenten te laten zien waardoor ze zich gezien en betrokken voelen bij de organisatie.
Workshop creatief denken
Om je creatieve mindset op AAN te zetten heeft Cofect een koerskaart ontwikkeld waarbij je samen met je team een aantal opdrachten gaat uitwerken. Het geeft inspiratie om ook op je werkplek en in je team tot creatieve en innovatieve oplossingen te komen.
De workshop is gebaseerd op het boek: Hoe creatiever hoe liever. Wil je meer weten neem dan contact op met Suzan van Delft via mail suzan@cofect.nl
Quote van een deelnemer aan de workshop:
“Ik wil je nogmaals heel hartelijk danken voor de leuke, leerzame en gezellige workshop. We hebben gisteravond onze 2 collega’s die het helaas moesten missen bijgepraat. En mijn collega heeft ook tijdens het etentje direct de daad bij het woord gevoegd door te starten met het dessert.”