Persoonlijke ontwikkeling gaat over de vraag wie je bent, wat je wilt, waarom je dat wilt en hoe je dat vertaalt naar je loopbaan. Dat proces kan confronterend zijn maar uiteindelijk geeft beweging altijd energie. Eenmaal in beweging blijkt het simpeler dan simpel.

Loopbaanbegeleiding

Ieder mens heeft de intrinsieke behoefte om zich te ontwikkelen en om in beweging te blijven. Dat betekent niet dat het vanzelf gaat. Je hebt namelijk favoriet gedrag ontwikkeld. Dit gedrag levert je veel op, maar het kan je ook belemmeren om nieuwe stappen te zetten. Om te groeien moet je uit je comfortzone komen. Nieuwe dingen leer je immers niet door langs de zijlijn te staan, maar door zelf in actie te komen. De coaches van Cofect helpen medewerkers om deze energie te vinden want als je eenmaal in beweging bent is het simpeler dan het lijkt.

Bloeiende organisaties en gelukkige mensen, dat is ons doel!

 

Onze coaches

Onze ervaren coaches kunnen in een eerste gesprek al heel veel boven water halen. Waar zitten de knelpunten of belemmeringen en belangrijker: wat is je doel? Soms weet je dat zelf nog niet helemaal en weet een coach precies de juiste vragen te stellen. In andere gevallen kan een assessment uitkomst bieden. Cofect zorgt ervoor dat individuele talenten worden gekoppeld aan de mogelijkheden die de arbeidsmarkt op dit moment vraagt. In onze loopbaanprogramma’s wordt altijd de verbinding gemaakt tussen talent, eigen verantwoordelijkheid en interactie met de omgeving. Onze professionals hebben ervaring in verschillende methodes en programma’s en gaan graag in gesprek om van gedachte te wisselen over de oplossing die het beste bij jou of je medewerkers past.

Assessment

Cofect maakt gebruik van diverse assessment testen waaronder TMA, MD profielen, Thalento gedragsanalyse en DISC en zet deze in bij selectie- en ontwikkelassessments. De eerste vorm richt zich op een selectiebeslissing waarbij geschiktheid voor een specifieke functie afgezet wordt tegen specifieke functie-eisen en/of tegen de prestaties van andere kandidaten. Bij de tweede vorm wordt gekeken waar de zwakke en sterke punten liggen met betrekking tot mogelijke toekomstige functies, gevolgd door een ontwikkeladvies. Vaak worden beide vormen gecombineerd tot een selectie-assessment inclusief ontwikkeladviezen.