Voor toekomstig leiderschap is het nodig om te zorgen dat jouw organisatie zo wendbaar is als een start-up. Reageren op verandering is belangrijker dan het volgen van een plan.

Leiderschapsontwikkeling

Er zijn 3 trends te herkennen:

  1. Het verandertempo neemt toe.
  2. De onvoorspelbaarheid neemt toe.
  3. Er is sprake van toenemende complexiteit.

Om op deze trends flexibel in te spelen, wordt het steeds belangrijker om een organisatie te creëren waar de verantwoordelijkheid zo dicht bij de uitvoering ligt dat men ter plekke in kan grijpen om bij te sturen als dat nodig is en direct in te grijpen als er iets misgaat. Daarvoor is een nieuwe manier van leidinggeven nodig omdat strategie en planning al achterhaald zijn voordat ze goed en wel bekend zijn binnen de organisatie.

Onderwerpen

In deze intensieve tweedaagse training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Dag 1. De eerste dag focust op jou

  • Wie goed leiding wil geven moet eerst stevig naar zichzelf kijken. Een onderdeel van deze trainingsdag is de assessment via Management Drives.
  • Je weet goed wie je bent.
  • Je hebt duidelijk voor ogen wat je wilt.
  • Je bent in staat om dat met je omgeving voor elkaar te krijgen.

Dag 2. Leiderschap van de toekomst

  • Hoe ziet het leiderschap van de toekomst, eruit?
  • Een leidinggevende die stuurt op verantwoordelijkheid in plaats van op regels en targets.
  • Hier hoort ook een bepaalde mindset en een andere de manier van werken bij.

Word de allerbeste in snel kunnen reageren. Voor toekomstig leiderschap is het nodig om te zorgen dat jouw organisatie zo wendbaar is als een start-up. Reageren op verandering is belangrijker dan het volgen van een plan. Meet jezelf de juiste mindset aan en zorg dat je de tools hebt om dit over te brengen en succesvol in te zetten.
Werken met een trainingsacteur kan deel uit maken van deze training.

Voor wie

Voor bestuurders, directieleden, managers en leidinggevende, die waarde zien in het stimuleren van wendbaarheid van de organisatie en beweegkracht van de medewerkers en die daar voor 100% achter staan.

Resultaat

Na de training Leiderschapsontwikkeling heb je inzicht in het gedrag en de vaardigheden die passen bij een leider in een wendbare omgeving, weet je hoe je jezelf daartoe verhoudt en wat er nodig is om jezelf daarin verder te ontwikkelen. Daarbij doe je kennis op over nieuwe organisatiemodellen en hoe je deze kan vormgeven en richting geven.

Wil je dit?

Geïnteresseerd? Neem voor een vrijblijvend oriëntatie gesprek contact op met Cofect.

MEER INFORMATIE:
Renée de Bruijn
06 – 832 472 55
renee@cofect.nl