Van nature heeft iedereen drie basale talenten die voor leren en ontwikkeling van belang zijn. Dat zijn nieuwsgierigheid, overgave en bewustzijn. Leren gebeurt van nature. Daar zorgen deze drie aangeboren talenten voor. Vaak zijn we vergeten hoe we deze het beste kunnen inzetten om ook in ons werk een proces van continue leren en ontwikkelen te laten ontstaan. De Leer en Groei cyclus van Cofect is gebaseerd op de principes van Design Thinking. De stappen die je doorloopt en de feedback loops zijn kort, cyclisch en geven direct inzicht in of iets werkt of niet.

leer en groei

Stappenplan en cyclus

In de Leer en Groei cyclus doorloop je de volgende stappen:

  1. Kompas – Waar sta jij nu?
  2. Richting – Verken je ambities
  3. Uitdagingen – Welke uitdagingen ga je aan?
  4. Actieplan – Maak het concreet
  5. Actie nemen – Uitproberen en experimenteren
  6. Reflecteren – Leren, aanpassen en nieuwe sprint starten

Resultaat

Ieder mens is uniek. Maar dit betekent niet dat het wiel iedere keer opnieuw uitgevonden moet worden. Deze methode biedt houvast en structuur om jezelf continu te ontwikkelen. Met steun van de groep maar ieder met zijn eigen aandachtspunten. Leren en ontwikkelen door kleine experimenten uit te voeren waarbij de medewerker zelf proactief regie neemt over de eigen ontwikkeling en loopbaan.

  • Met kleine, gerichte stappen bijdragen aan je eigen groei
  • Gericht op dat wat jij nodig hebt om vooruit te komen
  • Door reflectie en korte feedback-lussen sneller leren

Hoe gaan we te werk?

De eerste drie stappen worden uitgewerkt in een interactieve groepssessie van maximaal 10 personen. Iedere deelnemer heeft aan het einde van deze drie stappen een concreet actieplan waarmee de eerste cyclus gestart kan worden. Hier ga je echt aan de slag met je leertraject. Gedurende 2-4 weken (dat spreken we onderling af) ga je aan de slag met jouw ontwikkelpunten en word je begeleid door een individuele coach van Cofect. Ieder op zijn eigen thema en gebied. Maatwerk dus.

Ritme en beweging

Ritme en beweging vormen de basis van jouw groei en ontwikkeltraject. Pas als je een eerste stap hebt gezet, ontstaat er een pad. Hiervoor moet je wel weten waar je naar toe wilt. Deze methode van continu leren en ontwikkelen zorgt ervoor dat je in beweging blijft en niet stilvalt. Door kleine stappen te zetten maak je uiteindelijk grote sprongen in je ontwikkeling.