Maak gratis kennis met PersonalMapping

Maak gratis kennis met PersonalMapping. Duik in de Zee van Mogelijkheden, reis  langs de Bronnen van Inspiratie, beklim de rotsen van Voldoening en dwaal door de Vlakte van Glunderen.  Ga op ontdekkingsreis en breng jezelf letterlijk in kaart. Ga naar de vragenlijst.

Hoe werkt het?

  1. Je maakt eerst een account aan. Hiermee kan je inloggen in de MapsTell omgeving.
  2. Je ziet vervolgens een introductievideo. Daarna krijg je 24 keer 4 stellingen te zien. Zet deze in een volgorde van 1 tot en met 4.
  3. De uitslagen zijn context afhankelijk. Bedenk dus vooraf welke context je aanhoudt bij het invullen van de vragenlijst: privé of zakelijk.
  4. Het resultaat ontvang je direct in de vorm van een video.

Ik ben benieuwd naar je resultaat en wat je er van vind.

Met deze vragenlijst breng je jezelf letterlijk in kaart

Naar vragenlijst
Oh – je twijfelt nog?

”Ja, ja” denk je misschien, ”Ik ken mezelf en weet heus wel hoe ik overkom …” Ik zweer je, je denkt dat je weet hoe je je doorgaans gedraagt en toch word je verrast. Dit zeg ik uit eigen ervaring…

Het geeft je inzicht in jouw perspectief op de wereld. De manier waarop we waarnemen beïnvloedt automatisch de manier waarop we voelen, wat op zijn beurt automatisch invloed heeft op de manier waarop we ons gedragen.

Allereerst is het belangrijk je bewust te zijn van het feit dat ieder mens de realiteit waarneemt vanuit zijn eigen referentiekader. Dit referentiekader is als het ware een soort bril, die jouw waarneming ‘filtert’.

Waaruit bestaat jouw referentiekader? Je kader is opgebouwd uit jouw (levens)ervaringen, opleiding, cultuur, karakter, normen en waarden, kennis en (voor)oordelen. Omdat ieders referentiekader uniek is, heeft iedereen dus een persoonlijke kijk op de werkelijkheid.

Jij kijkt en handelt vanuit jouw perceptie. Je reageert keer op keer hetzelfde in een bepaalde situatie. Of je hebt steeds die terugkerende woordenwisseling met je collega, leidinggevende of partner. Je denkt “Met deze persoon valt niet te praten…”
Daar valt wèl mee te praten, als jullie weten wat jullie perspectief is op de situatie. Als je je eigen bril weet en die van de ander, kan je dus in de schoenen van een ander gaan staan en vanuit zijn/haar perspectief de situatie bekijken.

Het belangrijkste doel is dat je uiteindelijk hetzelfde plaatje gaat zien en zodat je over hetzelfde praat. Dit heet heldere communicatie en zorgt voor soepele gesprekken tussen jou en anderen.

En nu weer terug naar PersonalMapping waar ik het over had

Door PersonalMapping leer je meer over jouw plek in de Wereld van Verschil. De Wereld van Verschil bestaat uit verschillende Rijken met elk hun eigen percepties en bijbehorende gedragsvoorkeuren. Je leert over je eigen gedragsvoorkeuren – jouw referentiekader/ bril/ perceptie (of hoe je het ook wilt noemen) èn dat van anderen.

Je ziet welk gedrag laat jij zien in een bepaalde situatie, hoe anderen daarop anders reageren en doen,  hoe jouw gedrag kan overkomen op mensen om je heen, waarom jij je irriteert aan het gedrag van een ander

Waardoor je met meer compassie reageert op en omgaat met de ander. Super mooi dus!

Ga op ontdekkingsreis en breng jezelf letterlijk in kaart

Wil je meer weten over PersonalMapping en wat je er nog meer mee kan? Dan vind je dat  hier
Je kunt ook altijd contact met mij opnemen via suzan@cofect.nl

triangle-down