De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat we steeds vaker vanuit thuis werken. De gevaren voor onze gezondheid liggen dan ook wat meer op de loer. Denk hierbij aan je voeding, beweging en mentale gesteldheid. Dpo2 en Cofect hebben de vitaliteitsschijf van vijf ontwikkeld met digitale workshops die je in deze tijd toch samen kunt doen.

de schijf van vijf

Dus hup weg achter dat bureau of keukentafel en kom in beweging.
Meld je aan voor een wekelijkse opfrisser.

WEEK 1 PLEZIER

Dinsdag 5 januari Morning booster

Tijdens deze booster word je ‘aangezet’ en ontvang je een hoop positieve energie. Gewoon meedoen en je laten verrassen is misschien wel het beste. Een actieve en energieke start van de dag.

Duur: 25 min
Dag: dinsdag 5 januari
Tijd: 09:00 – 09:25
Online/offline: online
Materiaal: internetverbinding, laptop
Trainers: Suzan van Delft

WEEK 2 RUST

Donderdag 14 januari Stoelyoga

Een korte opfrispauze aan je werktafel. Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt. Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, maar ook op je keukenstoel, het maakt niet uit! Even ontspannen om daarna weer geconcentreerd en opgeladen aan het werk te kunnen.

Duur: 25 min
Dag: donderdag 14 januari
Tijd: 09:30 – 10:00
Online/offline: online
Materiaal: een stoel, prettig zittende kleding, je laptop met zoom verbinding
Trainers: yoga docente Anite Jonkers

WEEK 3 BEWEGEN

Donderdag 21 januari Mindwalks

Hup weg achter dat bureau. Kom in beweging. Wandelen op veilige afstand met je collega’s. Pak je telefoon en een selfiestick. Laat elkaar de omgeving zien. Tijdens de wandeling krijg je vragen van de moderator om met elkaar in gesprek te gaan. Meld je aan, ook als je weer op kantoor aan het werk bent.

Duur: 60 min
Dag: donderdag 21 januari
Tijd: 08:30 – 09:30
Online/offline: online
Materiaal: wandelschoenen, een opgeladen smartphone met 4G en Zoom app geïnstalleerd, uitgeprinte bijlage
Trainers: Stijn Langeweg

 

 

WEEK 4 SAMEN

Donderdag 28 januari Mentaal fit

Wil jij weten hoe je mentaal fit kunt blijven ondanks alle uitdagingen op je werk? Dan is deze workshop iets voor jou. Je leert hoe stress werkt in lichaam en geest en wat je kunt doen om hier op een goede manier mee om te gaan. Deze workshop is prikkelend en praktisch. We gebruiken voorbeelden, oefeningen en handvatten die passen bij jouw werkomstandigheden.

Duur: 45 min
Dag:  donderdag 28 januari
Tijd: 09.00 – 09.45
Online/offline: online
Materiaal: internet verbinding, laptop
Trainers: Ankie van de Ven STIP

 

 

WEEK 5 GEZONDHEID

 Woensdag 3 februari Voedingsadviezen

We weten allemaal hoe het werkt met thuiswerken. De koffie of thee en de koekjes staan binnen handbereik, en na een paar uur hard werken heb je dat stukje chocola dat nog in de kast ligt ook echt verdiend. Juist nu is het belangrijk om gezond te eten en daarmee je weerstand op peil te houden.

Duur: 30 min
Dag: woensdag 3 februari
Tijd: 09.00 – 09.30
Online/offline: online
Materiaal: internet verbinding
Trainers: Sven Schermer